Wednesday, November 01, 2006

Tragedi Oktober

Group Posting
Kejadian di bulan Oktober itu amatlah mengejutkan. Ada la beberapa email dah bounce. Ada yg tukau kpd gmail & yahoo. Ada juga yg unsubscribe terus. Ada juga yg kena sound dgn google sebab aktif sangat. hahaha gila...

Untuk mengekalkan kebebasan bersuara, adalah dinasihatkan sedara yg pakai email ofis menukau kpd email yg friendly spt gmail atau yahoo dll. Kepada yg ada akaun google bolehlah menukau setting kpd "no email" di koleq9094 group web jika tak larat nak manage inbox. Semua posting bole dibaca disitu. Cuma dia bell/lambat sket. Supaya email penting tidak bercampur aduk dgn email group koleq, pelajari cara mengguna filter, folder, label di akaun email masing2. Kalu dlm gmail tu, set filter email sent to koleq9094@googlegroups.com supaya automatic archive ke label 9094 ke apa ke. Nanti inbox takde la berserabut.

Ada satu lagi group mail dah dibuat untuk spesel announcement shj spt jemputan kawen, sakit, mati, biz opportunity, job vacancy, koleq events etc. So kpd yg dah/nak unsubscribe dari koleq9094 nyer group, harap tak unsubscribe/block/tukau setting posting dari koleq-94-classifieds@googlegroups.com. Nak tukar email bole. Current member kat koleq9094 dah dimasukkan ke situ.

3 comments:

Noni Kapet said...

kau laa ajk internet terbaik.

iwamsi said...

gila ah, la ni bukak email mcm ada homework. baca kat web lg senang.

Mpro said...

siap ada graph tu...