Saturday, December 06, 2008

Apa habaq Abg Ropezi di International Hill

Saya telah berjaya menghubungi Sdr Rafizi Ramli dan beliau mengesahkan beliau OK dan sihat walafiat. Cuma beliau sedang terperangkap di Kyoto Garden disebabkan jalan raya yang menghubungkan kediaman rasmi beliau dengan dunia luar telah terputus/retak/pecah.
Beliau juga mengalami kegelapan akibat terputusnya bekalan elektrik: Tapi itu berita pukul 10 pagi tadi.Sehingga kini saya tak berani menelefon beliau lagi kerana (sila ikuti dialog perbualan telefon dengannya - lebih kurang) :

Hucs Je : Salam, apa citer rough?
TMP: Aku tak boleh cakap lama, kena reserve bateri telefon
Hucs Je : Oh ok..ok...just nak tau ko Ok ke tak..
TMP : I am fine..I am fine...tapi takde letrik and I am trapped up here...kalau aku nak turun pun kena on foot...
Hucs Je (dalam hati) : Kalau ada wong boleh buat rescue pakai abseiling dari kyoto garden ke bawah...tak pun guna laluan hutan..
Hucs Je:Ok lah save lah bateri fon kau...
TMP :Tu lah , aku kena cepat figure out camner nak kuar..kalau tak mau trap kat sini seminggu..
Hucs Je: OK...Ok..selamat...roger and out.


Sekian saya melaporkan dari kuala terengganu.....(baru sampai, tu yang berita baru hantar nih)

Monday, December 01, 2008

KENDURI GELOMBANG CHINTA AHMAD RAZALY

Saya telah berkesempatan menghadiri kenduri Toy pada hari Sabtu yang lalu. Saya datang agak awal bersama Encik Abon. Turut sama ada ketika itu adalah Encik RudiCop, Encik Fairul & Encik Syam Hakimi. kecuali saya dan Rudicop, semua yang lain membawa keluarga masing-masing.

Saya sempat bergambar bersama pengantin lelaki di luar dewan. Beliau nampaknya begitu bahagia dan segak berbaju putih. semoga berbahagia.

Dalam perjalanan keluar, saya terserempak dengan Encik Kadaq yang baru sampai.

Sedikit mengenai En Ahmad Razaly:

Beliau anak kepada En. Rahim.

Masuk MCKK tahun 1990 dan keluar tahun 1994.

Ketika di MCKK, beliau dilantik menjadi Presiden batch 9094.

Rumah Ahmad. Bermain ragbi & juga wakil kolej dalam acara pecut 100m.

Beliau adalah wedding singer di kenduri Balat.

Sekarang beliau bertugas di Jabatan Imigresen di Bumi Kenyalang.

Sedikit pasal Pengantin Perempuan:

Err, err, err...entah, dia tak pernah cerita apa2 pun.

Sekian laporan saya.

Tuesday, November 18, 2008

Notis Penamatan Zaman Bujang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
 
Rakan-taulan MC Boys 9094 sekalian adalah dijemput ke majlis menamatkan zaman bujang, Ahmad Razaly & Anisuzita pada:
 
  • Sabtu, 22 November 2008 di Kediaman Pengantin Maharani, Plot 72, Taman Mawar Jitra, Kedah; dan pada minggu hadapannya juga pada hari--->


peta_kedah.jpg (59 KB)

  • Sabtu, 29 November 2008 di Pusat Komuniti Bukit Damansara, Pinggiran Setia Budi, Kelumpo.


peta_kelumpo.jpg (111 KB)
Jamuan makan tengahari di kedua-dua majlis akan diadakan pada pukul 12pm hingga 4pm.
 
Kehadiran rakan-taulan pasti akan menyerikan lagi majlis kami.
 
Terima Kasih Gelombang Chinta.

Ahmad Razaly & Anisuzita


Monday, November 17, 2008

WONG NAK PEGI MEKAH

Salam kawang-kawang

Aku nak mintak maaf kat semua kawan-kawan mana-mana ada salah silap.. Aku terbatak karipap korang, fish ball sup hari jumaat, limau atau pisang dan sewaktu dgnnya.... Atau mungkin sengaja membaling kuih sagu dibumbung dining hall lepas tu jatuh atas kepala korang.....dan termasuklah sambal nasi lemak hari jumaat yg mungkin disorok di dalam cawan....dan mungkin juga mencilok bertin-tin biskut supper korang utk makan kat pavi...walaupun separuh gadap yg batak.....!!! Dan apa-apa yg sewaktu dengannya....

Aku insyallah akan pergi menunaikan haji dgn wife aku lusa...naik dari terengganu...antara flight pertama from KT airport direct to jeddah after kt airport dah upgraded.... Leaving on 19 nov and will be back insyallah on 3 Jan.....

So doakan aku selamat...halalkan makan minum.. And klu ada hutang silalah bagitau.......dan insyallah aku doakan kawan-kawan yg mengenali..selamat dunia akhirat......

Friday, November 14, 2008

STATUS UPDATE FUTSAL 9094

Adalah diwartakan, semalam 13/11/2008 pukul 9:25 malam, telah berlangsung satu perlawanan FUTSAL persahabatan antara 9094 GUMUK FC menentang EPF Shah Alam di HTO Subang Jaya.

Antara ahli batch kita yg telah menghadirkan diri utk perlawanan ini adalah AIWA selaku organiser, CHIBIX dan Syam. Malang sekali Khairul Fittori tidak dapat hadir disbbkan kena jaga anak (wife pegi kursus PTD 4 bulan) dan COP juga langsung tak nampak batang hidung, kalau tidak memang result semalam boleh direversekan ke pihak lawan, belum lagi dikira kalau BALAT dan FOO menghadirkan diri.

Namun begitu pujian harus diberikan kepada AIWA selaku organiser cemerlang kerana telah berjaya memulakan latihan FUTSAL batch 9094 sebagai persediaan utk menyertai MCOBA futsal challenge 2009 (mungkin kita akan jadi batch termuda dalam kategori veteran, jadi seharusnya kita target utk jadi champion kategori ni).

Akhir kata, result tu tak penting sgt utk latihan hari pertama. Prestasi semua pemain memuaskan cuma fitness level agak membimbangkan. Diharapkan e-mail ini akan membangkitkan nafsu FUTSAL rakan2 lain seperti Ezam, Ayien, CHAMP, Faz dll utk bersama2 training.

Sekian Terima Kasih.

Thursday, October 30, 2008

SIRI MUTIARA KATA

Daripada Bochap pada 30 Oktober 2008...

"...gua sibuk macam nak mati..."

DataBS lagi...

Toy nak hantar kad kawen ke alamat rumah. Sambil tu sbb ada yg dah pindah randah, tlg update database kita ya...

I'm pretty sure data entry ni private (to the google, so kalu tak de hal, isi la penuh2.



cat

Thursday, September 25, 2008

Tribute to auld ducks

Iklan mintak derma... hehehe...



Marilah menyumbang ke tabung Mighty Ducks...Selamat Hari Raya

Monday, September 22, 2008

Friday, September 19, 2008

SIRI MUTIARA KATA

"...ANAK SIHAT, BAPAK KUAT..."
- komen Sheppe mengenai kebaikan 'breast feeding'.

Friday, September 12, 2008

QUOTABLE QUOTE

"...no lah, u caused most of us to sleep in the surau tho..."



- CHAMAT's response to Nik's query, obviously referring to Class of 94's surau sleep-over episode while in Prep School (caused (in)directly by Nik).

Friday, September 05, 2008

PENGUMUMAN PENTING - PESTA SAHUR

Dengan segala hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.

Seperti yang tuan-tuan sedia maklum, Class of 94 telah menganjurkan Pesta Sahur Tahunan sejak beberapa tahun yang lalu. Pesta Sahur Tahunan adalah merupakan forum di mana banyak idea-idea untuk aktiviti batch dilontarkan dan dicambahkan untuk keseronokan dan pengukuhan ukhwah antara kita.

Sehubungan dengan itu, bagi meneruskan tradisi baik ini, saya dengan segala hormatnya menjemput tuan-tuan dan puan-puan ke Pesta Sahur Tahunan 1429 Hijrah pada ketetapan berikut:
Tarikh: 20-21 Ramadhan 1429 bersamaan 20-21 September 2008 (Sabtu-Ahad) Jam : 11.00 malam - 4.00 pagi
Tempat : Concorde KL (tentatif)
Kos : RM42++ sekepala (tentatif)

Kehadiran adalah WAJIB. Saya akan menghantui tuan-tuan dengan panggilan telefon dan sms. Pengesahan terdahulu adalah sangat dialu- alukan.
Sekian, terima kasih.

epit

Thursday, September 04, 2008

SIRI MUTIARA KATA

Daripada Joe'harimau' :

"KALAU APARTMENT FADLI DIKIRA TERATAK, AKU PUNYA APARTMENT = REBAN"

REUNION RAMADHAN@TEMASEK

Hamba baru saje selesai membuka puasa and menjamu selera bersama rakan
sebatch dan teman sekompani Joehari Jaafar di Singapura.

Beliau telah sudi mencemar duli ke teratak hamba, membuka puasa bersama
air Root Beer yang tak seberapa dan lantas kami berdua menjamu selera di
Kampung Geylang. Banyak catching up story yang telah berlaku kerana
sudah berpurnama lamanya kami tidak ketemuan.

Beliau merupakan rakan ke-2 setelah saudara Shafizal yang sudi melawat
hamba di Temasek.

Kedengaran desas desus seorang lagi brother 9094 mahu menjejak kaki
melanjutkan kareer professionalnya di Temasek juga tapi kenyataan rasmi
masih belum lagi diumumkan.

Sekian melaporkan

Ke-arah merapatkan ukhwah Islamiah

Fadli Riza Ramli

Monday, September 01, 2008

Selamat Menyambut Ramadhan



Selamat berpuasa & melengkapkan diri !

Wednesday, August 06, 2008

Seperti mati hidup kembali....



BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTT
ERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFI
NGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGER
S.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KE
MBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBAL
I.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BU
TTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTER
FINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFING
ERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.
KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMB
ALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.
BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTT
ERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFI
NGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGER
S.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KE
MBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBAL
I.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BU
TTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTER
FINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFING
ERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.
KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMB
ALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.
BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTT
ERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFI
NGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGER
S.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KE
MBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBAL
I.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BU
TTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTER
FINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFING
ERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.
KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMB
ALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.
BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTT
ERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFI
NGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGER
S.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KE
MBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBALI.BUTTERFINGERS.KEMBAL

Download mp3 album 'Kembali' disini.
.
.

Thursday, July 31, 2008

TAHNIAH BADUT

Tahniah kepada badut kerana telah lulus peperiksaan MICPA.

MICPA adalah exam berkenaan akaun dan akauntan, setahu aku lah...

Sunday, July 27, 2008

shifts

Ini-ini orang baru dapat/tambah anak :

1.Hj Botchap@JayBee;

2.Syed Khalid Al-Juned@KayEl

3.DzulAtfie@KayEl

4.Champ@Cheras

Ini orang baru lari dari Malaysia :

1.Ahmad Joe"hari-hari mau"

Ini orang tengah plan nak lari dari Malaysia :

1.Sheppe

Friday, July 18, 2008

CELEBRITY SENSODYNE KITA MAKI HARI INI

sharing is caring.. walaupun dah dekat kol 1, aku the very the excited to share experience aku just now bercakap ikut phone ngan one malay lady.. unknown caller...

aku: hello...

dia: hello. buleh cakap ngan en mohd samsuri?

aku: speaking..

dia: saya call dari credit card centre utk menerangkan .....(aku pun dah tak ingat...). kita call semua pemegang kredit kad master dan visa utk ..... (aku dah tak ingat).... bla...bla...bla...

aku: dari mana tadi? u ckapa cepat sgt. i kurang denagr la..

dia: DARRI CRRREEEDIT CARRRRD CEEENNNTEERRR....kita call semua > pemegang kredit kad master dan visa utk ..... (aku dah tak ingat)... > bla..bla..bla...encik dah lama pakai kredit kad?

aku: lama dah....

dia: bila kad encik expire?
aku: saya rasa itu saya punya personal detail. tak perlu saya bagitau..

dia: BABI!!!! PEGI MAMPOSSS LA KAOOOO!!!! (diam kejap...)

aku: ????????????????????????????????????????????? (dlm hati: eh aku mimpi ke ni? kena maki tetiba jer??)

aku: hello..?

dia: pegi mampos la kao. apa yang personal detail nya!!! itu pun tak boleh nak cakap ker??? BABI HUTAN!!! MONYET!!!

aku: saya tak tau awak tu sapa. kenapa saya kena bagitau pulak?

dia: kao penah dengar pasal credit card center tak? berapa lama kao hidup!!

aku: tak tau. kalau saya guna maybank, saya tahu la credit card center maybank. tapi tadi awak tak cakap which bank.

dia: KAO DAH BERAPA LAMA HIDUP? CREDIT CARD CENTER PUN TAK TAU > KEEERRR? BODOH!!!

aku: kalau saya tau, tak de la saya bagi masa kat awak cakap tadi..

aku: saya mana tau awak ni dari mana. awak tau tak pasal fake sms dan call yang tanya detail saving account dan credit card?

dia: BODOH!!!! CAKAP DENGAN KELING LAGI BAGUS!!!

aku: ha.. pegi la cakap ngan keling

dia: BODOHH!!!! PEGI MAMPOS LA KAO. DUDUK DALAM HUTAN LAGI BAIK. PEGI MAMPOS DALAM KUBUR LAAAA!!!

aku: (diam jerr dengar dia bebel...)

dia: saya ni dari....

aku: macam ni lah.. saya pun dah tak nak cakap ngan awak..

dia: PEGI MAMPOS LAGI BAIK!!! PEGI DUDUK DALAM KUBUR SANA LAAA... BODOH!!!!

aku: boleh saya tau nama awak?

dia: BODOH!! PEGI MAMPOS LA BODOH!!!

aku: alhamdulillah... terima kasih

dia: HAAA!! APA LAGI??? LETAK LA TELEPHONE BODOH!

aku: eh, awak telepon saya, awak letak laa.. (aku bangun cari member aku sbb nak pinjam hp sbb nak record. aku loud speaker kan. kedengaran dia bercakap ngan kawan2 dia. pas tu dengar suara pompuan lain, meng'hello'...tp aku still dapat dengar... kenapa? ntah BABI HUTAN MANA NTAH.. PEGI MAMPUS KAT KUBUR LAGI BAGUS!!! NYUSAHKAN ORANG JER)

bila aku dpt hp member aku and balik semula ke meja, call dah ended... adooiii!!! make my day la.. masa typing ni pun, blood pressure aku dah max kot. tangan tremor jer... tapi berkat kesabaran aku berjaya mengawal emosi, tambah2 lagi nak g masjid lepas ni. gila banyak bodoh & babi & mampos diucapkan oleh seorang wanita melayu/islam.. ntah la.. nasib baik aku tak emo. tapi dia emo giler.. simptom tak kawin or simptom tak dapat malam tadi or simptom bulanan?

so sesaper ada same experience?

p/s: skrip atas adalah berdasarkan memori yg terbatas. mungkin lebih banyak kata maki yg keluar or may be less. tapi in the nutshell, > berbudi bahasa amalan kita..

Monday, July 07, 2008

SEX : OVERRATED???

QUOTABLE QUOTE :

sex is over rated. takdelah sehebat mana.

seriously, aku lagi enjoy lepak kedai mamak buat lawak bangsat
dengan kawan2 lama.

- KHALID, in discussing some politicians' proclivity to sex.

HAJI BOCHAP DAPAT ANUGERAH KHIDMAT CEMERLANG

2008/7/7 Shahrul Shari shashama...@gmail.com:

Alhamdulillah pada Tuhan RabbulJalil,

Aku telah menerima anugerah kedua untuk tahun ini. Kerajaan berkenan untuk menganugerahkan aku Perkhidmatan Cemerlang untuk jasa yang aku tabur tahun lepas..

KAMI AHLI CLASS OF 94 MENGUCAPKAN SETINGGI TAHNIAH ATAS KEJAYAAN TUAN HAJI.

Monday, June 30, 2008

SURI SENSODYNE


Pic by Reef. Spotted at Batu Pahat

PIC OF THE DAY

...DON'T MAKE ME HUNGRY...
...YOU DON'T LIKE IT WHEN I'M HUNGRY...

Friday, June 27, 2008

PEARL OF WISDOM

"...tak guna nak expect the worse, sebab it can be so unexpected..."

- from H @ La'Ba referring to Mpro's totally unexpected comment with regard to Awie's joke of the day.

Thursday, May 29, 2008

Confinement Minggu ini.....


juara ternyataaa.... level 40

Sunday, May 11, 2008

Caption Contest #801

Haha... aku dah dapat balik pc aku. Dah repair header dll. More coming soon, until then, isi la caption dalam comments...

Wednesday, April 23, 2008

MC V RMC GOLF @ BANGI GOLF RESORT

FROM AJAK

Ajak (MCKK Class of 94) is organizing a golf tournament for MCKK and RMC Old Boys (and Puteras of course) this May 18, 2008 morning at Bangi Golf Resort, Bangi. Entrance Fee is RM160 which includes green fees, prizes and meals. Batches '07 through '94 are most welcomed.Please contact Ajak at 012-3193256 if interested.

Happy Golfing!

Wednesday, March 19, 2008

LAPTOP FOR SALE


Wife aku nak jual laptop dia.. baru dapat company's laptop.

Laptop Fujitsu Amilo PRO V3405 1.6GHz,

2GB Intel Core 2 RAM 120GB hard drive

Windows Vista Home Premium Microsoft Office 2000

DVD R/W

Nylon carrying case

Usia gunapakai kurang dari 1 tahun

Harga RM3000 boleh dirunding

Joe"hari-hari"mau...
(rupa laptop tu mcm gambar kat atas agaknya - aku ambik drp website fujitsu - E27)

Monday, March 17, 2008

BABY NEWS

Tahniah kepada Abon & Zaman on the latest additions to your families.

Kami drp sekretariat Class of 94 mengucapkan syabas atas ke"ganteng"an saudara berdua.

Jangan lupa ucapkan syukur kepada Allah.

p/s : Rehatkan dulu ke"GANTENG"an saudara berdua. Jangan ulangi ke"rakus"an Mpro selepas ini :-)

Sunday, March 16, 2008

SUNDAY METRO, THE STAR 150308

Excerpt from an article in the STAR today.

Royal and prestigious town
Text by FARIDAH BEGUM
Kuala Kangsar, the pride and joy of Perak, beckons with its graceful charm.


Malay College

One of the premier schools in Malaysia, it is known as Eton of the East and was founded by four Sultans from the Federated Malay States to spearhead a future for the Malays on Jan 2, 1905. The founders were Sultan Idris Murshidul ‘Adzam Shah I of Perak, Sultan Alaiddin Sulaiman Shah of Selangor, Sultan Ahmad Mu’adzam Shah of Pahang and the Yang Dipertuan Besar of Negri Sembilan, Tuanku Muhammad Shah.