Tuesday, November 27, 2007

SUKANTERA 2008

Dear all

Sukantara is coming for real, so let's gear up. For a start, the first meeting of self-appointed and self-assuming AJK (mostly dominated by Leman) will be convened this Thursday on 29th November; to make way for Awie Tuan Mod all the way from Ganung.

Agenda-agenda utama yang akan dibincangkan:

- accommodation
- treasure hunt di kk
- main events of sukantara di Padang Big School
- reunion dinner
- performance giler2 masa reunion dinner
- lucky draw dengn random no generator aku
- long service award kat cikgu2 yang dah >10 years

Among benda urgent yang perlu diconfirm:

- bookings of accommodation & Dewan Merdeka (tempat selalu ada wedding Indians tu ha ha)
- attendance
- participation in sukantara
- performance
- goodie bag and souvenir
- design baju
- trophies and medals

Hopefully we can confirm on the estimate of everything; and confirm how much each should chip in. Some of us will chip in more than others definitely - so sapa2 yang rasa generous and thought the money is worth spent on your friends who will remember you most when kau dah tak de nanti, then by all means. After Shahrol's gone and now Benan quickly decaying and wasting away from illnesses, I realised how much we undervalue friendships or how much we never realise what we mean to each other.

After all - what is our daily life without this mailing list - the jokes, the spamming, the ridicule day in day out that keep our sanity by providing some laughters in this really depressing world. Imagine one day we don't have this mailing list - Bochap aku confirm kena masuk tampoi!

It's in that spirit that we shall have the sukantara reunion - to honour close to 2 decades of laughters that we had had; usually by laughing at ourselves or each other. Bukan nak menunjuk, bukan nak anything - but to spend time with people who are in all sense of words are our families.

Expected attendance at the self-appointed meeting 29/11:

- Ruff
- Epit
- Radin
- Mttoppo
- Awie
- Idzam

Sapa2 lagi nak join? Epit, kita dah set kan the venue and time belum? My schedule is going to be 7 day a week 15 hours a day for the next one month - so we need to set the task immediately so that everyone will work on our own :-)

Monday, November 26, 2007

Sukantala 2008 - the Survey

Kepada yg nak datang sukantara 2008, most probably hari wilayah 2008 di Kaykay. 1-3 feb 08. mintak tlg isi survey nih kat sinih ----> SURVEY

event ptg sabtu. mlm tu ada dinner ngan cikgu2 vintage.

...make 'sure' isi.... jadi ? baru 24 org je isi.... yg lain tanak mai ke blom isi?

Tuesday, November 20, 2007

emailmiser.com

kalau korang ada nak register apa2, pastu dia mintak email & kita rasa mungkin kena spam nanti, tapi kita nak gak bagi email tu, tulih je apa2 nama korang nak XXXXX@ emailmiser.com cth e88@emailmiser.com.

menda ni takyah register, nanti gi kat emailmiser.com , bgtau email apa kita pakai tadi. boleh check email apa yg sampai. kalu menda tu valid, then revert balik ke email ori.

http://www.emailmiser.com/go/home

~karangan ilmiah Saed Awie-ta~

Sunday, November 18, 2007

Friday, November 09, 2007

EVENT OF THE YEAR - TMP PAKAI FULL SPORTS GEAR



Who says the MigDuck Cup was the event of the year?

The great event was when ruff changed into full sports gear & "...berlari berkejaran bermain hoki di padang..."

..muahahahah...

Thursday, November 01, 2007

Tan Sri Dr. Khairel Rafezi kini Seorang Penolong Dekan di Universiti Malaysia Perlis



TAHNIAH kepada Tan Sri Dr. Khairel Rafezi!! Kini beliau telah menjadi ilmuwan tersohor di menara gading Universiti Malaysia Perlis dan juga kini memegang jawatan penting iaitu Timbalan Dekan Akademik & Penyelidikan di Pusat Pengajian Kejuruteraan Bahan.







Beliau juga satu-satunya ahli batch '94 yang telah dianugerahkan satu darjat kebesaran yang dicipta oleh batch '94 sendiri, iaitu gelaran 'Tan Sri'. Heran juga camna beliau boleh menerima anugerah sebesar itu. Dari segi posture badan, Tan Sri memang ada gaya seorang 'Tan Sri'. hehe.

Walaubagaimanapun, Saudara Khairel Rafezi sememangnya bukan calang-calang insan yang bergelar budak koleq. Telah menjadi satu urban legend di kelas Science V dahulu dimana sebelum Tan Sri masuk koleq, diceritakan beliau adalah seorang jaguh lari wakil negeri Perak.

Namun malang tidak berbau, beliau telah mengalami kecederaan teruk di lutut ketika latihan atau kejohanan (saya kurang pasti), dan dijadikan alasan kenapa beliau tidak dapat mewakili koleq untuk sebarang kejohanan lumba lari.

Walau apapun, kami amat berbangga atas pencapaian terkini beliau dalam bidang gedung ilmu. Sekian.