Thursday, December 27, 2007

KERJA KAHWIN SHARAP

Assalamualaikum Sahabat-Sahabat Sekalian,

Aku ingin menjemput Sahabat-Sahabat dan Family ke Majlis Menjemput Menantu
yang akan diadakan di Kuantan, Sabtu 29hb Disember 2007 ini.

Semoga kehadiran Sahabat-Sahabat sekalian akan memeriahkan lagi majlis tersebut.

Selamat !!!

Sharafuddin Mohd Zawawi
019-2818397

Wednesday, December 26, 2007

KNO shopping perabot

assalamualaikum,

melaporkan - semalam aku jumpa kno di IKEA tgh shopping untuk kelengkapan rumah"tangga" yang akan didirikan tidak lama lagi. banyak jugak dia borong. untung bakal isteri kno.

tahniah KNO.

wartawan lapangan

Tolong Kami....

Kpd yg belum isi, confirm/mungkin/confirm tak datang, sila lah isi kat bawah utk memudahkan ajk sukantara membuat tugasan.

Kalu ada yg tau status attendance sapa2 yg takleh nak xs ke blog, tlg la isikan atau bgtau kat ajk.

Yg dah jawap - list

Permintaan lagu & ucapan - list
(ni nak isi byk kali pun bole - satu lagu 2 kupang)

Wednesday, December 19, 2007

ST08 Registration

Sila daftar. Yg payment tu kalu dah bayar tulih bayar berapa kat sapa. Kalu belum bayar, tulih la bila agak2 nak bayar.



Yg ni utk dinner. Kira mcm permintaan lagu la. isi tajuk lagu apa-sapa. Lagu mestilah dari zaman 1990-94 shj.

BAS KOLEQ DAH ADA STICKER CLASS OF 94


...misi dominasi dunia diteruskan...

Monday, December 17, 2007

BAYARAN SUKANTARA 2008

BAYARAN JUGA BOLEH DIBUAT KEPADA SDR HAILZAM ANUAR SHAHROM

AKAUN RHB : 16216600034548

SILA MAKLUM KEPADA BELIAU JIKA DAH BUAT PEMBAYARAN 019-6663654

Friday, December 14, 2007

JITA TURNS 30

JITA telah mencapai umur 30 tahun semalam.
Sekian pengumuman.

BAYARAN YURAN SUKANTERA 2008

Sesiapa nak bayar, boleh masukkan dalam akaun Maybank2u.premier HAFIZNIZAM BIN HASIN@HASHIM di nombor 516015052251.

Sekian terima kasih.

Wednesday, December 12, 2007

Standard Operating Procedures

SOP bile bini keje, suami duduk rumah:-

- 5 minutes before 5 pm call tanya katne (still keje ke or dah siap2 nak balik)
- then angkat kain di jemuran, (kalau) hujan dah turun..
- basuh pinggan mangkuk lunch tadi..
- pastu call balik reconfirm latest location
- lados sebatang
- gosok gigi, basuh muka
- unlock the front door
- tunggu atas katil pakai boxer..(tapi sebelum tuh make sure asar sudah disempurnakan..)

-nukilan Pendendam Serigala Kesepian aka Yesteryears Flava

JEMPUTAN MAJLIS KERJA KAHWIN SHARAP

SMS drp sharap

"Maaf ganggu.Mohon sms alamat.Ingin menjemput ke Majlis Perkahwinan 29 Dis ini di No.1, Lorong 75, Perkampungan Sri Setongkol,25200 Kuantan".

Jadi, sesapa yang nak pegi or nak kad, boleh bagitau alamat korang kat aku atau sms terus kat sharap di nombor 0192818397.

Thursday, December 06, 2007

PERISYTIHARAN SUKANTARA 2008

Saya, setelah diperkenankan oleh AJK-AJK Reunion yang melantik diri sendiri tanpa persetujuan sesiapa pun, dengan ini mengisytiharkan bahawa Reunion Sukantara bagi tahun 2008 akan jatuh pada hari Sabtu dan Ahad, 2 and 3 Februari 2008 bertempat di Kuala Kangsar dan Kolej Melayu Kuala Kangsar.

Bayaran yang telah dipersetujui adalah sebanyak RM170 seorang iaitu RM20 lebih berbanding pengisytiharan dalam tahun 2004 dahulu, bagi mengambil kira perkara-perkara berikut:

- tambahan kemeja T mengikut rumah sukan masing-masing untuk dipakai semasa acara-acara balapan;
- kemeja T untuk dipakai semasa majlis makan malam
- anugerah Khidmat Lama (Long Service Award) kepada guru-guru yang telah lama berkhidmat tetapi haram pernah diberi apa-apa oleh sesiapa pun (tidak lah kita mahu peristiwa En Tan Gim Hoe berulang kembali iaitu selepas beliau bersara barulah serata alam menangisi dan memuji2 beliau, tetapi itu hanya setakat di dalam e-mail semara-mata)

Jika diambil kira peningkatan inflasi yang terlampau tinggi sejak tahun 2004, bayaran RM170 ini sebenarnya adalah sangat murah dan lebih murah dari bayaran yang dibuat dalam tahun 2004, maka AJK Lantikan Sendiri merasakan mungkin perlukan sebarang bantuan kewangan, terutamanya dari taukeh-taukeh besar yang menjual kapal terbang.

AJK Lantikan Sendiri juga ingin mengisytiharkan bahawa bayaran tambahan kepada pasangan yang dibawa sama ada secara sah atau tidak, tanpa mengira jantina dan umur, adalah sebanyak RM20 seorang bagi makan malam semata-mata. AJK Lantikan sendiri juga bersetuju bahawa ketetapan 4 orang isteri yang sah tidak perlu digunapakai kali ini, makan bolehlah saudara-saudara membawa seberapa banyak pasangan asalkan mereka tidak lah seburuk mana. Urusan penginapan bagi pasangan bolehlah diuruskan dengan Saudara M Nadzrie Azhar Sang Maharaja Boroi Kaki Penyanyi Malam (MNASMBKPM).

Oleh kerana kita tidak perlu melihat bulan, maka sahlah tarikh Reunion Sukantara bagi tahun 2008 akan jatuh pada 2 dan 3 Februari 2008, maka Saudara Hafiznizam Hasin akan mula mengejar saudara-saudara untuk mendapat kepastian kehadiran.

Sekian, wassalamualaikum wbth

Kind regards.


TMP

Tuesday, December 04, 2007

MOYANG AUZIR PASSED AWAY

kekawan, aku baru dapat sms dari auzir, yang mengatakan moyangnya baru meninggal dunia dan dia minta aku sampaikan kpd semua.jadi, marilah kita sama sama berdoa semoga Allah mencucuri rohnya dan sama sama menyedekahkan al-Fatihah kepada beliau dan sama sama merenung kembali arah tuju kehidupan kita yang sementara di atas muka bumi ini - Evil Doc Moto

Tuesday, November 27, 2007

SUKANTERA 2008

Dear all

Sukantara is coming for real, so let's gear up. For a start, the first meeting of self-appointed and self-assuming AJK (mostly dominated by Leman) will be convened this Thursday on 29th November; to make way for Awie Tuan Mod all the way from Ganung.

Agenda-agenda utama yang akan dibincangkan:

- accommodation
- treasure hunt di kk
- main events of sukantara di Padang Big School
- reunion dinner
- performance giler2 masa reunion dinner
- lucky draw dengn random no generator aku
- long service award kat cikgu2 yang dah >10 years

Among benda urgent yang perlu diconfirm:

- bookings of accommodation & Dewan Merdeka (tempat selalu ada wedding Indians tu ha ha)
- attendance
- participation in sukantara
- performance
- goodie bag and souvenir
- design baju
- trophies and medals

Hopefully we can confirm on the estimate of everything; and confirm how much each should chip in. Some of us will chip in more than others definitely - so sapa2 yang rasa generous and thought the money is worth spent on your friends who will remember you most when kau dah tak de nanti, then by all means. After Shahrol's gone and now Benan quickly decaying and wasting away from illnesses, I realised how much we undervalue friendships or how much we never realise what we mean to each other.

After all - what is our daily life without this mailing list - the jokes, the spamming, the ridicule day in day out that keep our sanity by providing some laughters in this really depressing world. Imagine one day we don't have this mailing list - Bochap aku confirm kena masuk tampoi!

It's in that spirit that we shall have the sukantara reunion - to honour close to 2 decades of laughters that we had had; usually by laughing at ourselves or each other. Bukan nak menunjuk, bukan nak anything - but to spend time with people who are in all sense of words are our families.

Expected attendance at the self-appointed meeting 29/11:

- Ruff
- Epit
- Radin
- Mttoppo
- Awie
- Idzam

Sapa2 lagi nak join? Epit, kita dah set kan the venue and time belum? My schedule is going to be 7 day a week 15 hours a day for the next one month - so we need to set the task immediately so that everyone will work on our own :-)

Monday, November 26, 2007

Sukantala 2008 - the Survey

Kepada yg nak datang sukantara 2008, most probably hari wilayah 2008 di Kaykay. 1-3 feb 08. mintak tlg isi survey nih kat sinih ----> SURVEY

event ptg sabtu. mlm tu ada dinner ngan cikgu2 vintage.

...make 'sure' isi.... jadi ? baru 24 org je isi.... yg lain tanak mai ke blom isi?

Tuesday, November 20, 2007

emailmiser.com

kalau korang ada nak register apa2, pastu dia mintak email & kita rasa mungkin kena spam nanti, tapi kita nak gak bagi email tu, tulih je apa2 nama korang nak XXXXX@ emailmiser.com cth e88@emailmiser.com.

menda ni takyah register, nanti gi kat emailmiser.com , bgtau email apa kita pakai tadi. boleh check email apa yg sampai. kalu menda tu valid, then revert balik ke email ori.

http://www.emailmiser.com/go/home

~karangan ilmiah Saed Awie-ta~

Sunday, November 18, 2007

Friday, November 09, 2007

EVENT OF THE YEAR - TMP PAKAI FULL SPORTS GEAR



Who says the MigDuck Cup was the event of the year?

The great event was when ruff changed into full sports gear & "...berlari berkejaran bermain hoki di padang..."

..muahahahah...

Thursday, November 01, 2007

Tan Sri Dr. Khairel Rafezi kini Seorang Penolong Dekan di Universiti Malaysia Perlis



TAHNIAH kepada Tan Sri Dr. Khairel Rafezi!! Kini beliau telah menjadi ilmuwan tersohor di menara gading Universiti Malaysia Perlis dan juga kini memegang jawatan penting iaitu Timbalan Dekan Akademik & Penyelidikan di Pusat Pengajian Kejuruteraan Bahan.







Beliau juga satu-satunya ahli batch '94 yang telah dianugerahkan satu darjat kebesaran yang dicipta oleh batch '94 sendiri, iaitu gelaran 'Tan Sri'. Heran juga camna beliau boleh menerima anugerah sebesar itu. Dari segi posture badan, Tan Sri memang ada gaya seorang 'Tan Sri'. hehe.

Walaubagaimanapun, Saudara Khairel Rafezi sememangnya bukan calang-calang insan yang bergelar budak koleq. Telah menjadi satu urban legend di kelas Science V dahulu dimana sebelum Tan Sri masuk koleq, diceritakan beliau adalah seorang jaguh lari wakil negeri Perak.

Namun malang tidak berbau, beliau telah mengalami kecederaan teruk di lutut ketika latihan atau kejohanan (saya kurang pasti), dan dijadikan alasan kenapa beliau tidak dapat mewakili koleq untuk sebarang kejohanan lumba lari.

Walau apapun, kami amat berbangga atas pencapaian terkini beliau dalam bidang gedung ilmu. Sekian.

Thursday, October 25, 2007

RUMAH TERBUKA ENCIK CHIBIX

Dear All,

Chibix amanatkan aku untuk jemput korang ke rumah terbuka beliau di alamat & tarikh seperti berikut :

Alamat : 41, Jlan USJ 9/3E, USJ 9, Subang Jaya
[landmark : dekat TaiPan, Victoria Station, Mydin Mall, Masjid Al Falak]

Tarikh : 27 Oktober 2007, Sabtu

Masa : Tengahari

Lain2 maklumat, boleh hubungi no 0132048400. Jemputan ini adalah untuk semua (termasuk junior2 yang pernah dinodai beliau yang singgah di Foyer) dan tidak terhad kepada Ahli Class of 94 sahaja.

Sekian, harap maklum.

Wednesday, October 24, 2007

Ruff's Open House (CANCELLED) & Tahlil untuk Arwah Shahrol

Dear All,

Just received call from Ruff.

1. Please be informed that OPEN HOUSE CLASS OF '94 @ RUFF'S is CANCELLED/POSTPONED until further notice for reason already known to all of us.

2. Satu majlis tahlil untuk arwah Shahrol akan diadakan pada AHAD, 28 OKTOBER 2007 JAM 8 MALAM di rumah RUFF. Semua dijemput hadir.

Harap maklum.

Tuesday, October 23, 2007

KENDURI KESYUKURAN PERTUNANGAN HAJI AUZIR

Pada tengah hari tadi, bakal pengantin terbaru kita, yakni Haji Auzir telah mengadakan kenduri kesyukuran di kedai mamak precint 9 putrajaya sempena pertunangan beliau pada 20 Oct lepas.
Majlis ad hoc tadi dihadiri oleh Zack cum crisis management specialist, W4W4 the l33t h@x0r, Epit the "I'll see you in court" dan aku sendiri yg takde nama glemer. Hadirin kenduri tadi mendapati wajah auzir amat berseri seri dengan tahap melampau sehingga jerawatnya pudar tidak kelihatan. Walaubagaimanapun, hasil analisa suara Haji oleh W4W4, didapati Zack sedang bersedih kerana baru menghantar kekasihnya ke luar negara utk tugasan tertentu. Namun zack tetap bersemangat dan girang menunggu hari bahagianya tidak lama lagi.

Dikepilkan beberapa keping gambar yang sudah pasti akan menjadi kenangan abadi untuk tatapan anda yg tidak dapat hadir. Tiada special effect di atas gambar gambar tersebut. Memang Zack penuh dengan cahaya tadi sampai silau camera aku yg murah itu.

Sekian laporan hari ini.

Wartawan Lapangan, Evil Dr.M

JIKA KERETA ANDA DI'CLAMP"

Aku ada pengalaman bukak clamp.

Beberapa cara kat sini:

1. ada banyak jenis clamp tapi mostly kat malaysia, kalau kau buang angin tayar, then dia akan jadi loose and boleh tarik clamp tu keluar. (3 spoke clamp)

2. bawak screwdriver and bukak screws kat clamp. (ni clamp yang murah)

3. selamber nya ketuk mangga dengan hammer sampai terkeluar mangga clamp tuh. kalau orang yang clamp tu datang and marah, cakap tak sengaja.

4. bawak battery powered drill dalam kereta untuk drill clamp tuh sampai terbukak.

5. untuk clamp yang mahal, beli satu clamp mahal yang baru, then kunci dia agak similar dan boleh bukak.

6. dari bayar fine untuk bukak clamp, baik pakai duit tu untuk bayar locksmith datang bukak. cheaper and at least kau boleh bawak balik clamp tu untuk clamp kereta orang lain yang park tak tentu pasal.

7. bayar saman kena clamp, call pokpek minta refund and damage fees from clamper sebab tayar rosak and due from that, kereta pun rosak, alignment lari, bla bla bla.

Oleh : Syed Khalid Al Juned, Sulaiman House

Monday, October 22, 2007

Al-Fatihah

Dear friends

Our beloved friend, Sdr Shahrol Nizam Yusoff (Class of 93) has passed away this morning at 6 at him home in Ampang. I am still in Vietnam and have been calling but his neighbour confirmed the news, the jenazah will be taken to Pokok Sena this afternoon.

Maybe those who want the information can try to contact Dr Azlan Majid (Class of 94) or Syahril Nizam Jumaili (Class of 93) - you would have their no's, to find out the arrangement.

Allahyarham is the closest I have to a brother in koleq and the last time I met him was one week before Raya, when we and a few close friends from koleq had a potluck bukak puasa at my place. His family is still young with 3 kids - most of us are still trying to make sense of this.

I should be back by this petang so I should get more details - please feel free to call by then.

Al-fatihah.

-rough

Collection

Kepada sesiapa yang ingin menyumbang kepada keluarga beliau, sila salurkan bantuan anda kepada akaun Sdr Rafizi Ramli atau aku sendiri (ezam). Refer acc. no dlm group email atau call.

Sunday, October 21, 2007

BREAKING NEWS : Auzir is engaged!!!

Breaking news. One of the more enigmatic members of our batch was engaged yesterday (20th of October 2007). Insya Allah, the walimatul urus will be held somewhere in January '08 in his parents' house in Jawang, Sg. Siput, Perak.

Congratulations from all of us. We are looking forward for the big day.

Friday, October 19, 2007

LOQUE IN THE STAR, 21 SEPTEMBER 2007

Ahead of the times

By N. RAMA LOHAN

Guitarist Loque chats about Butterfingers, his solo project and life as a student in the United States.

In every lifetime, an artiste – group or individual – takes the music industry by storm and feeds an audience with a ravenous appetite for all things original and wholesome. Butterfingers, Malaysia’s answer to Seattle’s Nirvana, was that band in the mid 1990s, churning out a blend of rock that struck a chord with listeners who were sick of the fast-food R&B and senseless dance tunes choking the airwaves then.

While the turn of the century captured the band at the height of its popularity with the classic album Transcendence, like everything else in the music industry, changing times and trends were not as kind to the band. But by sticking to its guns, Butterfingers has remained at the top of its game. The band is clearly in a different headspace at the moment and it is currently in the midst of working on its sixth studio album, the follow up to 2004’s Selamat Tinggal Dunia.



Music is his master: Loque is guided by a creative demon and wants to take his music as far as it can go.


Guitarist Loque, however, not only has the band’s upcoming album in mind. Over the course of a few teh tariks and teh-o limaus, the axeman – officially known as Khairil Ridzwan Annuar – revealed the band’s plans for world domination ... well, not quite.“Buying power in the music industry has reduced and our label EMI has told us so, too. The new album’s working title is Kembali. At the moment, we’re looking at the album being something a little unconventional, as in, it may not be a physical product that people can buy in shops, but perhaps a download or something. We’re not too sure yet, but we may just complete a couple of tracks first and make them available for downloading,” he revealed.

Musically, the album will see some common ground revisited and some newer territories charted.

“Taking off from where Selamat Tinggal Dunia left off, it will see a deliberately stronger commercial slant. The band has definitely passed its novelty stage and I think we’ve had enough of being different. Realistically, you need more fans to make a difference and we’re taking this chance to appeal to a wider audience,” he added.

Although the band is comfortable in its own skin, there are no signs of the Butterfingers beast mellowing.

Apart from what’s happening with the band, the most significant change in Loque’s life at the moment has to be college life. The guitarist is currently enrolled at the prestigious Berklee College of Music in Boston, United States, where he’s taking it all in like it never was possible in Malaysia. But why opt for a college education in music at this point in his life? Why crawl when you can run?

“Musicians need to have the tools and learn the language. Every musician needs to have at least a little theoretical knowledge ... it really opens the doors if you want to become a better musician. I want to know the entire gamut of the music-making process.”

And while Jimi Hendrix and Eric Clapton were not known to have taken music lessons to become the iconic figures they have, Loque still feels opportunities abound with a music education. “It opens doors for the creative process and provides options for networking. I would like to challenge myself ... test myself on a world stage. I was definitely stuck before.”

Above all else though, it’s the environment Loque finds himself in which has contributed most significantly to his growth as a musician. “The mindset there is different. It’s how they think and value knowledge, how they treat it and use it, which is very different from us. It affects their character, ultimately allowing them to become more knowledgeable.

“In Boston, there are no tall buildings. They’re minds are taller but we can definitely challenge and perhaps even be better than them. Firstly though, we have to be rid of our inferiority complex and that’s something the Japanese and Koreans have been doing successfully.”

Does that in anyway suggest that a band of Butterfingers’ pedigree could make it in the land of opportunity? “Yes, we certainly could, but we would definitely need the money, and not for three weeks, but for a few years at least. You have to be prepared to do this fulltime. Being in Berklee has made me realise this. The bands there play for the sake of playing, and not merely for the audience.”

Having been a part of the Malaysian rock community for more than a decade now, Loque (who turns 30 in November) certainly qualifies to comment on the scene.

“The situation is definitely getting better. Because musicians are more conscious these days, they have become knowledgeable on sound and equipment, too.”

He cites They Will Kill Us All and Seven Collar T-Shirt as being the cream of the crop in our homegrown scene.

Every musician worth his salt does what he does for two fundamental reasons – acceptance and appreciation. And when that happens, it can be one of the sweetest moments in his career. “It’s really nice when people come up to me and say that they used to listen to Butterfingers during their school-going days ... and even now when they’re adults and have settled down. It’s great that the band has reached out significantly and cut across racial barriers.”

While Butterfingers continues to forge ahead with a new album that proudly exhibits its Malaysian roots and love for the national language, it has also left a body of work that stands tall on many merits.

“We’d like to be remembered as a band that made changes and was ahead of its time, like putting feedback on our first album. For now, we’d like to promote the national language. Personally though, I’d like to be remembered not just as a guitarist, but as a musician who was willing to try something different.”

On the solo side of things, Loque’s musical direction is a little left of the middle. “I’m certainly doing some things that are quite different. It’s a place to be away from all things Butterfingers, though the boys from the band will be backing me. It’ll revolve a lot more around electronic equipment and music synthesis, which is what I’m studying.”

A parting note from a seasoned veteran Loque: “Believe in what you do. Don’t regret or look back. Be original and don’t allow yourself to feel inferior. And it’s not just about the music, especially in Malaysia, where to be successful, networking matters big time.”

Transcendence has been firmly etched in the annals of Malaysian rock, but the chapters Butterfingers and Loque are continuing to write may echo well into the future of local music culture.

[This article was originally published in The Star on 21 September 2007]

Saturday, October 13, 2007

Selamat Hari Raya


Sama mcm rough punye...

Format : ala warta KPKM

try lagi 100,..... hmm 100 kacang je bg korang ni , lets make it 200 !

Sapa post dedikasi last skali sblm buka puasa last skali (7.03 pm) sblm raya dapat 10 points.
So jgn anonymous sgt.

Friday, October 12, 2007

SMS RAYA PALING JUE DARIPADA BADUT

Dan ucapan raya paling jue pada tahun ini jatuh kepada...BADUT !!!
DEKAT PILIHANRAYA,
HANYA TUNGGU HARI,
SELAMAT HARI RAYA,
DARI RED N FENDI

Salam Raya dari Korea


arulhaizal a.k.a aleng, roleng, roleng star commando, rowleng and the star command (ada urban legend tu, kalu dia berdehem je dari dalam kelambu, konco2 dia akan tutup lampu dorm walaupun belum lights off)

"Roleng Star Commando - Juga diberi nama jolokan 'Luke Perry Beverly Hills 90210' disebabkan sideburn beliau yang bercorak simmetri seiras dengan kepunyaan Luke Perry, jejaka hunk tampan ketika itu." - toy














- separated at birth

Wednesday, October 10, 2007

Blast-Off !!

Soyuz TMA-11
Baikonur Cosmodrome

UCAPAN HARI RAYA MATTOP & JEJAK KASIH ANIP

Guys,sempena raya ni, aku menjejak kasih dengan hanip kat sarawak nun...hp dia : 019-4398073.

And before aku balik malam ni, aku nak mintak ampun dan maaf kepada korng semua, batch 9094, kalau ada terkasar bahasa, ada terkurang masa sesi penganjuran bowling, ada termakan terminum, tercilok barang kat railing etc, semuanya datang dari diri aku sendiri. mohon maaf zahir dan batin.doakan semoga selamat perjalanan aku pergi dan balik...kalau sesapa yg ada kesempatan, jemput2 la datang ke rumah aku di 18, jalan BM5/19, Bandar Bukit Mahkota, Kajang, selangor.boleh jamak pergi rumah hairul sekali nanti.

Mohd Masrul Mohd Nazir Jawawi
Nor Asmah Daud
Nurin Dayana Mohd Masrul
Muhammad Izz Wafi Mohd Masrul

UCAPAN HARI RAYA DRP HJ BOCHAP

Di hari baik bulan mulia ini, aku dan keluarga pertama-tamanya ingin memohon kemaafan kepada rakan taulan sekalian. Pohon halal termakan terminum, pohon ampunkan terkata terhina terkeji dan tercela. Maklumlah, lidah sama panjang, mulut lain-lain. Apalah erti kawan kalau tidak saling bermaafan, halal menghalalkan. Kepada sahabat yang sering menjadi sasaran umpatan (mattop, la'ba, nik van breda,gondolfi etc etc) jangan simpan di dalam peti ya. Tiada cerialah alam maya tanpa gurau senda.

Kepada mereka yang pulang ke kampung memandu laju, berhati-hati terhadap ancaman polis trafik. Periksa kenderaan anda, pastikan ia selamat untuk dipandu laju.Jangan lupa, printkan cara nak jumpstart enjin setelah anda googlekan maklumat tersebut.

Kepada mereka yang jauh nun diperantauan, aku doakan agar turut gembira menyambut aidilfitri bersama bangsa asing di bumi asing. Kitorang pun terasa beraya di bumi asing sekarang ni. Muar dah tentu dipenuhi dengan saudara seislam kita baik dari nepal, bangladesh, myanmar, indon, nigeria dan lain2. Menara klcc apatah lagi.

Moga panjang umur, kita jumpa di rumah Ezam dan TMP pada perayaan rumah terbuka hari raya batch disfungsi kita.

A.M.C.U, I.G...

Tuesday, October 09, 2007

Takziah Rifdy

"my grandfather just passed away..
minta jasa baik kawan2 sedekah al-fatihah utk arwah atuk aku..
most prob akan dikebumikan di kuala kangsar...."
rifdi

TAHNIAH FADLI

on his promotion as the
Financial Controller for Asia Pacific & Middle East
(APME) for GE Oil & Gas

kami amatlah berbangga dan kagum

dengan ini joke kismis fadli di-ban-kan dlm group


penpal cum bedmate fadli tu sepatutnya jadi ofismate GE jugak, tapi kerana beban tugas sukarela amik order nasi dulu , dia telah berkorban utk batch. beliau (aiwa) juga selalu bertugas dgn controller2 ni, controller ps2....maaf ZB

Monday, October 08, 2007

KISAH SAMPINGAN PESTA SAHUR : PICCA IN DIRE NEED OF KISMIS

Ada satu kejadian yang menggambarkan kepentingan Pica makan kismis sebagai ganti nasi.

Excerpt perbualan, lebih kurang;

KEJADIAN 1

Rough : Jgn buat mcm bochap, nama Cikgu Umi pun kena...

Pica : Eh, apa nama betul cikgu Ummi yek?

H : Aku tak ingat sgt, tapi mungkin...

Pica : Aaa, Umi Hafilda rasanya...

H : Mana ada, aku rasa Ummi Kalthum la. Ummi Hafilda tu kes Anwar (dlm hati: tak per sebab dia tak pernah ajar aku dgn Pica, so terlupa nama penuh tu masih forgivable)

KEJADIAN 2

Pica : Nik kat mana skrg?

H : Nik kat Van Breda, aku tak sure dia kat holland ke kat KL skrg.

Pica : kat Holland? Kak Salmah tak ikut sekali ke?

H: Sapa?(Sambil meningkatkan kelajuan processor pada pukul 2 pagi, memikirkan sapa kak salmah ni?)

Pica : Kak Salmah tak ikut sekali ke? (soalan diulang sambil gelak kow kow)

H : Kak Ramlah la, bukan Kak Salmah!!! (Tergolek gelak, sebab baru faham dia try buat lawak, salah plak tu)

Pica lantas menutup muka sambil memohon belas kasihan agar tidak diberitahu kepada member batch lain (silap la kalau nak harap benda ni boleh jadi rahsia - Ed.)

So, sapa nak buat bisnes kismis dgn Pica, jgn lupa komisyen aku. Gila aaahhh, benda yang affect kita satu batch mcm ni selama beberapa tahu pun dia boleh lupa!!!

-sanad La'ba a.k.a H-

Saturday, October 06, 2007

RUMUSAN PESTA SAHUR

Alhamdulillah setelah berminggu membuat persiapan, jemputan dan beratus-ratus sms membujuk, PESTA SAHUR CLASS OF 94 telah selesai dengan jayanya malam semalam.

Ahli Class of 94 yang hadir adalah seperti berikut :

1. epit
2. ezrin
3. zaman
4. mpro
5. fadli
6. fadhil
7. kalai
8. mongger
9. dayat
10. la'ba
11. ruf
12. pejal
13. toy
14. kadak
15. mattop
16. aiwa
17. foo
18. gabye
19. ayien
20. pica
21. tunkid
22.sharap

Yang pertama sampai adalah penganjur diikuti fadli. Fadli telah cuba menghasut Penganjur untuk mengubah lokasi pesta sahur ke Uncle Chilli's yang sedang rancak mendendangkan lagu YMCA (Village People). Sempat juga Penganjur & fadli bergoyang di situ 2,3 minit sebelum penganjur ingatkan fadli bahawa Syeikh Ezrin on the way.

Seterusnya, Syeikh Ezrin & Zaman sampai bersama-sama Dennis Stepanenko (sahabat Syeikh Ezrin) dan juga Suresh daripada India. Sdr Mpro menyusul tak berapa lama kemudian.

Pihak Hilton PJ telah menempatkan kita di sudut yang agak eksklusif. Kerusi empuk, meja besar dan hiasan cantik merupakan petanda awal bahawa Pesta Sahur ini akan berjaya.

Seterusnya, ahli Class of 94 datang berbondong-bondong hingga tidak dapat lagi dipastikan turutan kehadiran. Tapi yang pasti, Toy paling lambat sampai kerana belon beliau dari Sarawak telah lambat sampai & kesesakan jalanraya di Desa Petaling memburukkan lagi keadaan. Toy sampai tepat jam 2.45 pagi. Tapi semangat beliau tetap tinggi.

Yang pasti, agenda makan tidak lagi menjadi agenda utama. Perhimpunan diserikan dengan hilai tawa dan acara tumbuk rusuk antara yang hadir. Ramai juga yang mengambil peluang bertanya khabar dan mencari peluang "pelaburan". Teka-teki "Siapakah MIAW?" juga telah diselesaikan malam tadi.

Majlis bersurai tepat jam 4.30 pagi. Itupun setelah pekerja PJ Hilton mula mundar-mandir sambil memberikan jelingan tajam kepada Kalai. Majlis persuraian diserikan dengan upacara bergambar, bersalaman & bermaafan.

Special Mention :

1. Terima kasih kepada Mpro, Toy dan Fadhil yang datang dari Melaka, Sarawak dan Ipoh semata-mata untuk menyertai sesi ukhwah ini.
2. Terima kasih kepada semua yang hadir yang sudi mendermakan lebihan wang kepada Projek MigDuck. Jumlah kutipan semalam adalah RM60.00.
3.Terima kasih kepada Toy yang membawa ole2 daripada Sarawak untuk semua yang hadir (rugi la korang sapa yang tak datang).

Perkara Berkaitan Pesta Sahur semalam

1. Sdr Cop telah ditimpa musibah dalam perjalanan untuk ke Pesta Sahur. Sebuah motosikal yang dipandu laju telah terbabas akibat hendak mengelak Cop. Sdr Scoppo tak cedera tapi kepala mat rempit tu hampir pecah tiga sekiranya Cop tidak tangkas bertindak.

2. Jita dah overslept sebab tu dia tak sampai semalam. itu kata dia la...

3. Majoriti yang hadir semalam kata makanan lousy & tidak direplenish ( nasib baik Hj Bochap tak datang).

4. Monger sampai migraine sebab cuba recall sapa Dayat - sampai kiamat la tak ingat, si monger mana kenal si dayat, penembak lagenda Class of 94. Bahawa kejadian itu berlaku di depan Aiwa hanya memburukkan lagi migraine Monger.

5. PJ Hilton gila berkira. dah bawa 22 orang pun tak boleh bagi 1-2 pax free.

Sekian laporan WARTAWAN LAPANGAN.

Thursday, October 04, 2007

ZAKAT REMINDER

Assalaamu'alaikum Semua

This is a polite reminder.

All Muslims must pay Zakat - as per qualification & Nisab.

The Nisab this year is approx. RM6722 in this month of Ramadhan.

This means, if you choose your Zakat year from Ramadhan 1417 to Ramadhan 1418, and throughout that period, if your collective unused Asset amount is equal to RM6722 or more, then you must pay Zakat.

Hence, if you have savings RM5000 you don't need to pay Zakat ( - because less than Nisab of RM6722 approx). If you have savings RM10,000, then your Zakat = 2.5% x 10,000 = RM250 for the Islamic year.

For those in KL and surrounding region, FYI - PPZ (Pusat Pungutan Zakat) offer services seven-days-per-week at specified places including Masjid Negara etc.

Even better, kalau ada kekuatan, can go yourself to rural areas and give the Zakat amount in original staple food form i.e. beras.

Please be aware that Zakat Fitrah and Zakat Harta is not the same. The little amount paid on Hari Raya does not encompass full Zakat if you qualify as per Nisab.

The technical reason as to why Ramadhan is preferred over other months to pay Zakat is because it is easy to remember i.e. every Islamic lunar calendar year. You may also choose Sha'aban to Sha'aban, Syawal to Syawal etc kalau nak.

JKK

Ezrin

2nd Hand Honda Rims For Sale

Assalamualaikum..

aku nak jual barang 2ndhand keter skit:

Rims honda accord euro-R (CL1)
Size = 16"
PCD = 114 x 5 holes
Offset = +55
Price = RM1100 (boleh nego lagi..)

Other info:
1) Made in Japan (dah keter die pun JDM, takkan rims nak import dari siam plak)
2) Ringan (gadap boleh angkat dgn k*n*k die mcm kadax selalu buat guna songkok masa prep malam kat 5Sc4)
3) Attached pix is the real rims (dari website seller die - aku beli w/o the tyres psl dah botak giler.. price around that gak laa..)

Reason for selling:
Silap strategi membeli (aku beli awal bulan arituh.. tak pakai lagi)

Thank you.

Wednesday, October 03, 2007

3 PONTIANAK

INI ADALAH LAWAK YANG DISEBARKAN DRP MULUT KE MULUT MENGIKUT TRADISI PENCERITAAN MELAYU SUATU KETIKA DAHULU.

Pada suatu malam, 3 ekor pontianak sedang bertenggek di atas pokok sambil bergaduh tentang kehebatan masing-masing. Ketiga-tiga mengaku diri mereka hebat. Untuk menentukan siapa paling hebat mereka pun bersetuju membuktikan kehebatan masing-masing .

Pontianak A terbang dengan sepantas kilat. 15 saat kemudian, dia balik semula ke pokok tersebut. Kelihatan ada kesan-kesan darah di sekitar gigi.

Pontianak A : Kau orang nampak rumah tu?
Pontianak B : Nampak.
Pontianak C : Nampak.
Pontianak A : Satu rumah tu habis aku kerjakan.

Pontianak B pula terbang lebih pantas dari Pontianak A . 10 saat kemudian, dia balik semula ke pokok tersebut. Kelihatan ada darah bukan setakat pada gigi, malah pada keseluruhan mulut pontianak tersebut.

Pontianak B : Kau orang nampak kampung tu?
Pontianak A : Nampak!
Pontianak C : Nampak!
Pontianak B : Habis satu kampung tu aku kerjakan.

Sejurus lepas itu Pontianak C pula terbang lebih pantas dari Pontianak A dan B . Dalam masa 5 saat je dia kembali ke pokok tersebut. Kelihatan darah mengalir-ngalir bukan sahaja pada mulut, malah pada keseluruhan muka pontianak tersebut.

Pontianak C : Kau orang nampak tembok kat hujung sana tu?
Pontianak A : Nampak!
Pontianak B : Nampak!
Pontianak C : Err... tadi aku tak nampak...

Hahahahahahaha!!!!!!!!

Selamat Berpuasa '94. Jumpak kelak di Pesta Sahur...

-diceritakan semula Ly Chee Peng-

Saturday, September 29, 2007

Sedekah Al-Faatihah buat Allahyarham Ustaz Danial

Email dari Ikram (MIB),


Berikut sms aku dapat dari Auzir, maybe ada antara korang yang dapat jugak.."As'kum sahabat sekalian. Ustaz Danial yang mengajar kita kat koleq dulu baru saja meninggal. Mari sedekah al-fatihah kepada rohnya inshaAllah. Moga Allah ampunkan dosa2 beliau dan balas amalan2 baik beliau dgn syurga dan tempatkan beliau dgn org2 yang beriman. Amin". Sekian.

Innalillahi wa inna ilaihi rajiun

Al-Faatihah...........

Friday, September 28, 2007

PESTA SAHUR

BACK BY POPULAR DEMAND!!!

PESTA SAHUR @ HILTON PJ.

DATE : 5 OCTOBER 2007
TIME : 11.15 PM - 3 AM
$$$ : RM38.00

BERAPA ORANG NAK MAI? KALAU RAMAI BARU AKU PROCEED BOOKING, LESS THAN 7 PAX, AKU TAK NAK BOOKING...

PLS CONFIRM ASAP 019 3388498.

Tuesday, September 18, 2007

last week poll results

your favourite spammer

chamat 5 vote - 26%
bochap 7 vote - 36%
nik 3 vote - 15%
mtop 3 vote - 15%
kno 1 vote - 5% <--dia vote diri sendiri ni

not in the list, Rafidah Shaharuddin.

Saturday, September 15, 2007

SELAMAT HARI JADI KE 30

SELAMAT HARI JADI KE 30 KEPADA SAUDARA RAFIZI RAMLI.

SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI - BOLEH KAWAN-KAWAN BERKONGSI...

Sunday, September 09, 2007

RIFDI'S FATHER IN LAW PASSED AWAY

From Wan Rifdi at 1.00 am, 9 September 2007 -

I am rushing back to JB...
my father inlaw just passed away...
my frens.. pls pray for him.. i will thank you form the bottom of my heart...
he was a great father n husband...

AL-FATIHAH

Tuesday, August 07, 2007

PERSIAPAN KERJA KAHWIN KNO


Baru sebentar tadi kno telah membuat panggilan dari bumi PD, tempat yang bakal menjadi lokasi bersejarah tidak lama lagi. Maklum beliau, beberapa wedding planner dan caterer telah dihubungi untuk melancarkan majlis gilang gemilang terbilang yang julung-julung kali diadakan di tepi pantai tersebut. KNO bakal menggunakan khidmat Pak Abu sebagaimana yang telah dimaklumkan tempohari manakala rekaan pakaian pula dititipkan kepada Bill Keith, sama macam wedding Effendi Tajudin bulan lepas. Tarikh perkahwinan kata kno, tunggu aja kad sampai. tak lama lagi. kad telah di cetak. cuma menunggu hari yang sesuai sahaja untuk diedarkan. insyaallah, semua akan dijemput. sama-sama kita doakan agar misi kno menakluk gunung-gunung dan menuruni lembah di PD berhasil.
Original writing : Haji Bochap

Saturday, August 04, 2007

Missing Person


Nama : Salhi Khaiessa Ahmad (YIE)
Umor : 27
Tinggi/berat : 175cm (5'8")/70kg
Last seen : 13 Julai, Pasir Puteh, yellow shirt, blue jeans, black shoes

This person is suffering from schizophrenia.

Kalu jumpa sila hubungi en. ahmad
  • 09-786 6040
  • 017-970 3227
  • 012-296 2642
Possible places to find : Kota Bharu, gerik-kuala kangsar, KL, terengganu.

Yg dah dapat email tu sebar2 kan la ke group lain lak.

Wednesday, August 01, 2007

Hari Aiwa Sedunia 2007


Marilah sama-2 kita meraikan hari aiwa sedonia dgn penuh keaiwaan.

"Selamat AiwaDay"

Wednesday, July 04, 2007

JEMPUTAN KENDURI FIDO

Assalamualaikum Semua,

Dengan perasaan berbesar hati, saya ingin menjemput tuan/puan and pasangan/keluarga ke majlis perkahwinan saya pada hari dan tempat yang berikut:

1) Tempat: Lot 6441, Jalan Bahagia, Teras Jernang, Kajang, Selangor (sila lihat map)
2) Tarikh: 21 Julai 2007
3) Masa: 12 tengahari hingga 4 petang

Sila hebahkan kepada kawan-kawan yang tiada didalam emel ini.

Btw, kepada sesiapa yang hendak kad kawin yang ori, sila bagi alamat anda kepada saya dan kad akan diposkan kepada anda.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, anda bole menghubungi saya @ 013-3845816

Terima kasih.

Tuesday, June 19, 2007

1 year & 45000 emails later

1 - groupmail survive setahun... yeay?
2 - blog cerita bell pindah. gunakan--> ceritabell.koleq94.com
2.1 - kalu ada cerita ada password, enter spt mana yg bgtau kat groupmail
2.2 - clue : password fotopage
2.3 - why : sijil emas protection
3 - kpd poster/story teller, post cam biasa kat blogspot, (kalu korang nak post la kan....ek hem)
4 - email koleq94.com byk lg kosong, sapa yg dah register, login la. tp sapa yg register tak semestinya terus masuk groupmail. kalu nak msg la saya. tgismawi[at]koleq94.com atau buat sendiri kat bawah kanan.

Thursday, June 14, 2007

CADANGAN ACARA SUKAN TARA

MASANYA SUDAH TIBAAAA...

Berikut merupakan cadangan acara sukan tara yang akan diadakan :

Di Kuala Lumpur

1.bowling (telah dilaksanakan);
2.golf
3.futsal

Di Koleq

1. 100 m
2. 200 m
3. 400 m
4. 8x100 m
5. cross country (permintaan ada tapi pelaksanaan bergantung kepada penyertaan)
6. Tarik tali
7. shot put
8. high jump
9. long jump
10. friendly bola
11. friendly hoki
12. friendly ragbi

dan tidak dlupakan -------- THE AMAZING E-MAIL RACE !!!!!!

ada cadangan lain?

Monday, June 11, 2007

Junior Duckies Di Kuantan - Mintak Tolong Turun Cheering

From KNO-Bi:

next weeked (start jumaat kot) mighty ducks akan berada di kuantan turf pitch coz koleq qualify masuk u-16 hockey 9-aside inter-sbp national level harap2 siapa2 yg ada berdekatan kuantan boleh turun kat stadium sekali nanti

match schedule belum dapat lagi

based on experience kat sg petani masa qualifying round, mmg kitaorang memerlukan sokongan oldboys it makes a different pada bebudak tu. hehehehe

siapa2 yg tak dapat join doakan kami supaya koleq berjaya ke finale and menang finale.

p/s - sedih la bila takde cheering untuk team hockey koleq sekarang ni
pps: Boleh lah mula ingat2 balik lagu cheering, Epit maybe lead cheering kot ha ha ha
ppps: Game akan start pagi Sabtu, most probably kat turf Kompleks Sukan Pahang kat Indera Mahkota.

Monday, June 04, 2007

SENARAI PERTAMBAHAN ANAK TAHUN 2007

Memandangkan foyer ini dah lama tak diusik & aku memang la "dibayar" untuk jadi permanent fect-on-duty, berikut merupakan senarai hasil percambahan sperma &amp;amp;amp; ovum yang berjaya tahun 2007 :

1. bocap - 1, pompuan;
2. kalai - 1, lelaki;
3. khalid - 1, lelaki;
4. Ikram - 1, lelaki
5. Ezrin - 1, pompuan
6. Dzul Atfie - 1
7. Epit - 1, lelaki
8. Mpro - 1, lelaki
9. Chibix - 1, pompuan (thank god)
10. Radin - 1, lelaki
11. Pyan - 1, Abu Harraz
12. Syam Hakimi - 1
13. Imran @ Buncet - 1

aku tau ada beberapa orang lagi yang aku tertinggal, sila tambah sendiri atau e-mail aku untuk diiktiraf.

Berikut merupakan senarai yang akan mendapatkan permit untuk menjalankan proses percambahan :

1. Effendi - 14 Julai 2007
2. Zaman - 24 Jun 2007
3. Horatio - ????
4. Ruff - ???

Saturday, May 05, 2007

Jemputan Kahwin

enche effendi tajuddin (F&D <---menurut bochap)
  • sabtu 14 julai 2007
  • grand ballroom, flamingo hotel ampang
  • start 8. malam
Sila confirmkan kedatangangg kpd enche F&D sblm 15 JUN

Pihak pengantin akan belanja bowling selepas majlis. Aku buat joke. Siriusly, la'ba yg akan belanja bowling.

\(~_~)/\(~_~)/\(~_~)/\(~_~)/


Monday, April 23, 2007

UPDATE YOUR LINKS & BOOKMARKS TO koleq94.com

Dengan adanya domain koleq94.com, semua blogs dan photopages batch telah mempunyai address yang baru iaitu :-

1) Blog MCKK Class of 94 : http://www.koleq94.com

2) Blog Cerita Bell 9094 : http://ceritabell.koleq94.com

3) Blog Sukantara 2008 : http://sukantara2008.koleq94.com

4) Blog Announcement 9094 / Foyer : http://foyer.koleq94.com

5) Photopages Album Zaman Berisi : http://foto.koleq94.com


SILA UPDATE DAN BETULKAN BOOKMARK KORANG DENGAN ADDRESS YANG BARU INI.

(prefects bertugas akan buat inspection pada sabtu akan datang, jika dapati tiada penukaran pada link korang, satu link yang salah akan dikenakan satu confinement)

Sekian, terima kasih.

Sunday, April 22, 2007

koleq94.com: Register Your Email Address@koleq94.com and Subdomain for Your Websites

In the speret of 'UNITE FEKT', a domain name, koleq94.com has been officially registered and sponsored by a generous batch member, Encik Nik Azhar Zamiri.

Therefore, we would like to extend the facilities of this domain to all members of Batch 9094 whereby you can have your own preferable email address with '@koleq94.com' and unique URL address to your personal Website/Blog/Photo address under the subdomain of 'koleq94.com'.


REGISTER EMAIL ADDRESS ‘@koleq94.com‘
For those interested, please contact or email one of AJK koleq94.com :

    1. nik azhar: nik[at]koleq94.com
    2. awie: awie[at]koleq94.com
    3. radin: radin[at]koleq94.com

with the details as listed below:-

    1. Email Username : (for example: your fullname – nik.azhar.zamiri@koleq94.com or your no. dobi – e1@koleq94.com; or nickname awie[at]@koleq94.com or whatever)
    2. Password : (we shall provide you the temporary one, you will need to enter your own password (new password) during your first logon at the email website; http://mail.koleq94.com)
    3. Account Name : (Your full name)


Each email account will come with a 2 gigabytes of storage and using a user-friendly interface of gmail (google mail). Other extensions of this email account that you can add are :

    1. Register as many secondary email addresses with @koleq94.com as you wish, which can be associated with your main @koleq94.com account. You can have your many nicknames (if people know you with multiple nicknames la) register as for example : bala@koleq94.com, la’ba@koleq94.com, H@koleq94.com Horatio@koleq94.com or ultraH@koleq94.com. So people can email La’ba with any of these email address and he can received them through his main account of hailzam.anuar@koleq94.com.
    2. Setup your @koleq94.com account to automatically download all your emails from other email accounts (office, gmail and yahoomail) and read them in your @koleq94.com account.
    3. Setup your @koleq94.com account to automatically forward all your emails to your active email mailbox (so that you won’t waste time to logon other email accounts and you still can received all emails in one email client).
    4. Download @koleq94.com emails to your email client software ie. Outlook, Eudora, Netscape Mail.

    (If you need any assistance on the email account setup, please contact AJK koleq94.com )


‘koleq94.com’ SUBDOMAIN REGISTRATION

Please contact or email one of AJK koleq94.com :

    1) nik azhar: nik[at]koleq94.com
    2) awie: awie[at]koleq94.com
    3) radin: radin[at]koleq94.com

with the details as listed below:-

    1) Your website/blog/photo address; URL http://
    2) Your preferable subdomain:
    (ie. http://westwing.koleq94.com or http://e99.koleq94.com or http://kakramlah.koleq94.com)
    3) Your website title:
    4) Your website description:
    (enter the keywords that are emphasized within your website in order to improve search engine ranking, such as google.com, yahoo.com. Example of keywords : Koleq, Malay College etc.)

    5) Subdomain setting : a) URL Frame b) URL Redirect


    What is the meaning of the term "URL REDIRECT"?
    With URL REDIRECT, when someone types your domain name, for example, http://ceritabell.koleq94.com, we transfer them to your website and when they get there, they see the entire URL path to where your website is actually hosted, for example, http://cerita-bell-9094.blogspot.com/

    What is the meaning of the term "URL FRAME"?
    With URL FRAME, when someone types in your domain name, for example, http://ceritabell.koleq94.com/, and they get to your website they only see your domain name in the browser address bar is http://ceritabell.koleq94.com/

    AJK Koleq94.com

Monday, April 09, 2007

PENGUMUMAN PENAMBAHAN ZURIAT CLASS OF 94 - SYED KHALID ALWEE AL JUNID

DARI EZRIN

Salams All

Syed Khalid's wife, Rohayati - gave birth to a baby boy today, at 11am. 2.69kg.

Alhamdulillah. Tahniah. Syabas. Barakallah.

JKK

Ezrin

p/s: birthdate - boys Syed Khalid & Kalai sama. :))

ALHAMDULILLAH - BABY NEWS

FROM EZRIN


"Salams...

Alhamdulillah Kalai's wife delivered last night at 2:32am. Baby boy.

Syabas. Congratulations. Barakallah.

EZ"

Tahniah Kalai drp Class of 94.

Wednesday, April 04, 2007

AL FATIHAH

Datuk kepada sahabat kita Sdr Ezrin Zahari telah pulang ke rahmatullah hari ini.

Marilah kita sama-sama sedekahkan al-fatihah dan berdoa semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama roh orang-orang soleh.

Amin.

Tuesday, April 03, 2007

PUBLIC COMMUNITY SERVICE



SESIAPA YANG ADA SEDARA MARA JANDA, SAHABAT HANDAI JANDA KE, BOLEH LA SUGGEST KAT MAMAT NI.

Sunday, March 18, 2007

LATEST ADDITIONS TO EVER GROWING CLASS OF 94

CONGRATULATION TO BOCHAP OF MOHD SHAH AND CHIBIX OF AHMAD HOUSE FOR THEIR RESPECTIVE ADDITIONS TO THE FAMILIES.

SEMOGA DIMURAHKAN REZEKI DAN BERTAMBAH-TAMBAH BERKATNYA.

Tuesday, March 06, 2007

Duckies @ Itik2 Gemuk

Kepala Itik Gemuk (Epit & Badut) telah mengarahkan sau perjumpaan pada hari Khamis ini, venue masih belum diumum. Sila hubungi mereka.

RAIN OR SHINE
(bukannya "You are the driver" macam Badut punya tag line)

Wednesday, February 28, 2007

DERMA SEKOLAH AGAMA DI KK - AUZIR

GUYS,

SMS from Auzir :

"Ana tgh kutip derma utk buat bangunan kekal sebuah sekolah agama di Kuala Kangsar. Sek(a)rang pelajar belajar dlm 2 kontena. Cadangan untuk buat 1 bangunan kekal 3 tingkat ang(g)aran kos 500,00. Sekarang baru ada 90,000+. Untuk start kerja perlukan 100,000. Siapa berminat boleh bagi terus kata ana atau masuk akaun maybank ana no.164128546158 nama MOHD AUZIR ZAKRI BIN ABD HAMID. Tlg sms ana lepas masuk supaya ana boleh hantar receipt. Jkk Boleh claim income tax."

Wednesday, February 14, 2007

TOY JADI PTD

Saya dengan segala hormatnya di arah merujuk kepada perkara di atas.

2. Sukacita dimaklumkan Sdr Toy telah dilantik untuk menjawat jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) untuk kerajaan Malaysia.

3. Saya bagi pihak Class of 94 ingin mengucapkan tahniah di atas perlantikan sdr toy tersbut dan kami mendoakan kejayaan saudara dalam perkhidmatan awam. INGAT !!!! KEJAYAAN SAUDARA ADALAH KEJAYAAN KAMI JUA...

Sekian, terima kasih.

Saya yang menurut perintah,

wartawan lapangan...

Tuesday, February 13, 2007

DI SINILAH SEMUANYA BERLAKU

"Di sinilah semuanya berlaku", kata chibiok penuh emosi sambil mengesap air mata yang bergenang di ekor mata beliau. Di sinilah, kira-kira 17 tahun yang lalu, chibiok telah ditampar tanpa usul periksa "Kadang-kadang, sakitnya masih terasa", tambah beliau.

Walaubagaimanapun, beliau tidak pernah menyimpan sebarang dendam dengan abon.



"Di sinilah minat aku naik gunung mula terbentuk", ujar Wong ketika menunjukkan lubang beliau dan gadap mengasah minat memanjat ketika di penghujung tingkatan 5. Mereka yang melarikan diri daripada warden ketika itu telah mengambil tindakan nekad memanjat siling surau prep school bagi mengelakkan diri mereka ditangkap. Bila disuruh mengulangi aksi tersebut, sambil tersenyum sambil berkata," Ohhhhh!!! Tidak. Terlalu bahaya."

Wong sekarang bekerja sebagai pegawai HSE.

Monday, February 05, 2007

TESTIMONIAL KOPIKON MPRO

Kehebatan KOPIKON MPRO mampu buatkan anda tak keruan...

e-mail mpro kepada koleq9094 : "...badut angkat kat aku satu papan malam tu.... siap dia pesan kat bini dia lagi malam tu, "you pegi la tunggu kat bilik dulu..".... hahahahahaha.... dia nak suruh bini dia tunggu kat kereta, tapi tersebut bilik pulak...

LAWATAN MUHIBBAH KE RUMAH BARU HAIRUL

Satu lawatan muhibbah telah diadakan untuk meraikan pemain bolasepak utama batch yang baru-baru ini telah berpindah ke rumah baru di Bukit Mahkota, Bangi. Berikut adalah gambar-gambar yang sempat dirakam. Alhamdulillah, layanan amat baik dan makanan yang dihidangkan amat sedap terutama karipap yang dibuat sendiri oleh isteri beliau, Sdr. Ji. Untuk pengetahuan semua, Hairul telah dikurniakan dengan sepasang anak lelaki dan perempuan.


p/s : wartawan agak sibuk, tak dapat nak buat laporan panjang lebar. Kepada sesiapa yang ingin menjemput wartawan bertandang ke rumah, jangan segan untuk menghubungi penulis.

Sunday, January 14, 2007

TUGAS MENGORGANISE FUTSAL

Sejak Ramadan sehinggalah tamat musim haji dan membawa kepada Tahun Baru 2007 dan tidak lama lagi lembaran Tahun Baru Hijrah pula akan dibuka, sesi futsal Class of 94 telah lama tidak dianjurkan. Entah kenapa dan entah apa silapnya, baik pengurus dan para pemain hanya bertanya dalam diam bilakah sesi futsal terbaru akan diadakan. Adakah kemarau futsal ini berlaku kerana kegawatan Johor yang dilanda banjir atau perpindahan striker handal Syam Hakimi daripada Proton ke PETRONAS, semuanya masih menjadi teka-teki yang belum nampak pembayang jawapannya.

Penulis telah cuba menghubungi pengurus dedikasi yang selama ini telah sudi menganjurkan sesi futsal Class of 94 baru-baru ini. Daripada perbualan, penulis difahamkan tugas mengibar panji-panji sesi futsal telah beliau serahkan kepada sdr Aiwa yang telah berpindah ke Shah Alam pada penghujung tahun 2006 lalu. Alasan penyerahan tidak pula dinyatakan.

Sebagai usaha menyelesaikan teka-teki ini seterusnya, penulis juga telah menghubungi Sdr Aiwa. Beliau bagaimanapun telah menafikan penyerahan tugas ini ada dibuat. Amat bersungguh-sungguh sekali penafian itu dilakukan. Nyaris penulis dibelasah dek kesungguhan beliau membuat penafian.Sebaliknya, penlis pula disuruh untuk mengadakan sesi futsal yang akan datang.

Di sini, penulis ingin menyeru kepada Sdr Ayien yang selama ini bersusah payah berpenat lelah menguruskan sesi futsal walaupun ada ketikanya kedatangan amat mengecewakan akibat tindakan segelintir pemain yang lebih mengutamakan balik ke rumah mertua daripada menjaga kesihatan, agar dapat menganjurkan semula sesi futsal yang begitu lama tertangguh. Sekiranya makin dihimpit dek kesibukan kerja dan komitmen keluarga, penulis yakin ramai di kalangan rakan-rakan yang sanggup membantu. Usahlah ditanggung beban itu berseorangan. Di kesempatan ini, penulis juga ingin merakamkan terima kasih atas usaha sdr ayien selama ini. Jika ada rakan-rakan yang berkelapangan hulurkanlah bantuan kepada sdr ayien.

Sesungguhnya badan yang sihat adalah penjana kepada kemajuan negara.

Sekian,

laporan daripada Wartawan Lapangan.

Saturday, January 13, 2007

RUMAH UNTUK DISEWA DI SUNGAI PETANI

Aku ada rumah di Sungai Petani utk disewa.

Single Storey Semi-D house for rent starting 1 February 2007
Taman Delima (dekat umah epit masa zaman koleq dulu)
Walking distance to pasar, shops, bus stand
Next to a children's nursery
Semi furnished
2 air-conds
3 bedroom 2 bathroom
Extended kitchen
Move-in condition
RM300 sahaja!!
Kalau sesiapa ada kengkawan atau adik-beradik yang tgh cari rumah sewa di SP, minta tolong contact aku 
Tq
Syed

Thursday, January 11, 2007

Ngeteh@Pelita Jalan Ampang

A ngeteh session was recently held to catch up with Mior who is back in KL for a break from shooting kangaroos. Also, the session was held to legitimise us fleecing a few Aussie dollars from him. Idea for the session was wholly Rough's, hahahah...

Here's the list of those who attended and tasted some Aussie dollars in the process (in order of appearance) :

1. Rough;
2.Horatio;
3.Epit;
4.Radin;
5.Joe;
6.Cop;
7.Awie.

Here's some pics :




Topics touched that night :

1.Legenda Bala sebagai seorang snooker pro di Plaza Kotaraya;
2.Snooker Battle Royale @ KK - Bala v Butcher (no prize for guessing the winner);
3.Awie sedang mengarang kisah benar rakan2 yang dipukul oleh Fect's Board 93;
4.Kisah seekor a****g Class of 93 yang telah dipukul sebagai membalas dendam kesumat;
5.Perancangan & Secret Training Program Leman untuk Sukantara 2008;
6.Macam mana Idris House boleh menang Sports Day 94 sedangkan wakil untuk high jump adalah pejal???

Sesi mengepau telah ditamatkan pada 1.25 pagi.

Sekian, laporan dari lapangan...

p/s : wartawan lapangan telah lambat sampai ke pejabat setelah hanya berjaya bangun pada pukul 7.30 pagi.

pp/s : Reportedly Fadli will be back in KL with his hard earned UK pound somewhere in February. Watch out for announcement of the fleecing session.

Saturday, January 06, 2007

TAHNIAH GABAI...

Dad over the moon with New Year bundle of joy

PROUD FATHER: Sharidz cradling Ayman in Kuala Lumpur on Monday.

KUALA LUMPUR: It was 12 hours of pain, excitement and anticipation for a first-time mother who gave birth to her baby on New Year’s Day.

Environment consultant Rayhana Tong Abdullah, 27, gave birth to a healthy 3.58kg baby boy, Ayman Sharidz, at Pantai Medical Centre at 2.55pm after undergoing a 12-hour labour yesterday.

Her husband Sharidz Iswadi Azhar, 30, could not hide his joy and was seen repeatedly kissing Ayman’s forehead while cradling the newborn in his arms.

“It was love at first sight when I saw Ayman. I cannot remember being this happy before. He was due on Jan 15 but arrived earlier,” said the proud father.

“We will hold a kenduri at home soon to welcome Ayman,” added Sharidz, a marine engineer.

Taken from THE STAR 2ND JANUARY 2007