Tuesday, February 13, 2007

DI SINILAH SEMUANYA BERLAKU

"Di sinilah semuanya berlaku", kata chibiok penuh emosi sambil mengesap air mata yang bergenang di ekor mata beliau. Di sinilah, kira-kira 17 tahun yang lalu, chibiok telah ditampar tanpa usul periksa "Kadang-kadang, sakitnya masih terasa", tambah beliau.

Walaubagaimanapun, beliau tidak pernah menyimpan sebarang dendam dengan abon.



"Di sinilah minat aku naik gunung mula terbentuk", ujar Wong ketika menunjukkan lubang beliau dan gadap mengasah minat memanjat ketika di penghujung tingkatan 5. Mereka yang melarikan diri daripada warden ketika itu telah mengambil tindakan nekad memanjat siling surau prep school bagi mengelakkan diri mereka ditangkap. Bila disuruh mengulangi aksi tersebut, sambil tersenyum sambil berkata," Ohhhhh!!! Tidak. Terlalu bahaya."

Wong sekarang bekerja sebagai pegawai HSE.

4 comments:

Noni Kapet said...

abah emil memang x dak kerja pi document semua ni.

ha ha ha aku gelak sakan sebab sebijik macam mastika, orang dok tunjuk benda2 aneh.

muka chibix pun sebijik mcm muka baru kena rape ngan bunian. after all dia pun pernah kena rubbing sekali kan, so he claimed ha ha

abah emil said...

idea spontan.

waktu sudah sembahyang kat prep school, chibiok & wong buka cerita.

setinggan overfloor said...

Eleh...ko memang tak dak kerja...

KNizam said...

walaweiiii lama tak singgah prep school nih.