Thursday, July 20, 2006

Keep the children safe

WE now have an abundance of MPVs equipped with sunroofs. This has led parents to allow their children to hang out of these sunroofs on the road.It shows a blatant disregard for safety.
Children are not safely harnessed and an emergency stop or collision could cause serious thoracic and abdominal injuries. They could even be thrown out of the vehicle.There should be a law prohibiting such conduct. We shouldn’t need a tragedy to jolt us into action.
by Dr. Hadzri Zainal
-first published in NST 18 July 2006
-note : rasanya dia ni headboy koleq '91

6 comments:

sawi said...

aku jumpa dia masa amir hamzah kawin. mula kitorang wat joke pasal berapa ramai patient dia dah mati. pastu dia citer pasal kematian patient. dia kata mula2 tu dia dah start biasakan dah. tapi bila dia sendiri ada anak, kematian, kesakitan patient/org lain especially children, will haunt you. lepas aku sendiri ada anak, btul la apa dia cakap.

Setinggan Overfloor said...

aku ingat dia ni...kira antara prefect yang baik la...

kalau malam dia duty, memang agak la boleh lepak, cuci kelas ala2 kadar je...

tapi cuba kalau malam Rusty Iron Devil duty...mak aiiii, mcm bangla cuci bangunan je...mana nak buat homework EC Lim lagi...

Noni Kapet said...

sekali tu kita kat pk 1 separuh mati baru je tukar and tampal cover locker baru, dengan selambanya dia masuk and gelsk2 setan (hence the Devil name) and KOYAK balik tu.

So kena laa kumpul balik duit, beli balik kertas cover etc.

Pundek.

sawi said...

jom ah bukak topic dosa2 devil....sure ramai leh luahkan perasaang

Noni Kapet said...

ha ha aku agree.

nanti aku jadi rebel seperti biasa bukak topic WHAT YOU REMEMBER ABOUT ID ha ha ha...

Anonymous said...

Iron Devil or ID nie nickname die seantero alam pakai ke atau exclusively batch kite aje yang pakai?